General

CAN FONDO, Alcúdia

AHIR, AVUI, SEMPRE “Les persones canvien, les històries es repeteixen” Aquest és el nom que reb la nova exposició de Marto que té lloc a Alcúdia, que romàn oberta des de dia 2 fins dia 30 de desembre, a la Sala d’Exposicions Can Fondo. “Pintura introspectiva i simbòlica que ens transporta a un món on la natura esdevé màgia i permet l’evasió de qui contempla l’obra. Una obra orgànica i viva que exigeix la mirada de l’espectador per estar completa. És l’amor diferent d’ahir, d’avui? Són els sentiments canviants per èpoques? S’estimava més abans o ara? Era més dolorosa una separació fa 100 anys que en segle XXI? I una traïció? Reien més les nines i els nins fa dos segles? Es pujava l’escala també cap amunt? Pujava o devallava? Es preocupaven els adults i pensaven més ahir que avui? Ho seguim fent tot igual o tot diferent? Són els rinoceronts més rinoceronts i les zebres més zebres? Són realment imatges d’ahir o són pèrsones d’avui? Influeixen tant les modes? És possible reconèixer si una persona és d’aquest segle o  de l’anterior? I si està despullada? Podríem aleshores determinar si va viure fa 150 anys o si pel contrari és coetani nostre? En un món canviant com el que vivim, ràpid, de pressa, aturar-se un moment i reflexionar, i pensar, i qüestionar-se sobre el que vivim, sobre la qualitat dels moments, sobre la intensitat dels sentiments és potser una utopia per a la gran majoria i d’això tracta “Ahir, avui, sempre”. És una metàfora visual d’un temps i un espai que intentam reconèixer, al que li posam una etiqueta bucòlica, que miram amb nostàlgia i amb enyorança quan realment potser som nosaltres mateixos que estem vivint aquestes situacions idíl·liques. Qualsevol temps passat… és passat. Qualsevol temps per venir, és futur. AVUI és present i cal reconèixer-lo com a tal, és necessari ser conscients i viure’l.”

Cati Vallespir, Presidenta A.C. Cultur UP